MENU
X

Greek Archaic Kori

Greek Archaic Kori er et græsk lifestyle brand, der henter inspiration i den græske kultur. De smukke, klokkeformede kjoler med græske broderier har virkelig fundet en vej ind i sommermoden og er netop blevet indbegrebet af den afslappede bohemestil. Denne sæson vil du også finde fine shorts, bluser og lange kjoler. Se den nye sommerkollektion her.

Se vores udvalg af Greek Archaic Kori kjole og her.

5 vare(r)

pr. side

De populære Kori kjoler har taget os med storm. Med deres afsæt i den græske kultur og mode, er de indbegrebet af den eksklusive boheme mode og er ofte kendetegnet ved deres karakteristiske broderinger i græsk stil. De græske kjoler har et feminint og sommerligt look med trompetærmer og fine paneler, der giver en god vidde. De bliver lavet enten i bomuld eller hør og er super behagelige at have på. Farverne er tilpasset sæsonen, og er ofte holdt enten i den helt lyse ende af skalaen, eller i kraftige nuancer. Den populære kombination af lysegrå og rosaguld/bronze vender tilbage i år. Så nåede du ikke at sikre dig en sidste sæson, kan du være heldig denne sommer. Derudover finder du også en enkelt lang kjole, der går super flot i tråd med den græske stil vi kender fra filmen Troja. 

Sommerkjolerne til den nye sæson

Denne sommer kommer der lidt mere variation i kjolerne. Så hvis du allerede har en af modellerne fra sidste år, vil du blive overrasket over det nye udvalg. Her kommer der både de helt enkle i lyse hvide, grå og beige farver. Men der kommer også nogle med mere kontrast i rød og pink. Der bliver altså lidt mere knald på farverne i år, så du kan gå en sommer i møde med kjoler, der skiller sig ud. Udover de modeller vi har set tidligere, finder vi denne sæson også nyheder i form af shorts og bluser med god vidde. De kommer i farverne grå og hvid og kan mixes og matches på tværs for et mere unikt look. Her får du stadig det karakteristiske græske look i form af de fine broderier. Det bliver sådan lidt boheme luksus, der både er behageligt at have på, men også bare skiller sig ud på en virkelig fin måde.

Sådan styler du din Kori kjole

De fine kjoler har den der sommerlige fornemmelse, som vi elsker. Men du kan faktisk også bruge dem i det tidlige forår og efterår med et par bukser under. De går godt både til jeans og skindbukser. Måske du også kunne finde på at style med et par leggings på en kølig sommerdag? Sæt et par fede støvler til, så du giver dit look lidt kant. Bliver det for koldt med de 3/4 lange ærmer? Her kan en kort eller langærmet bluse i merinould være din gode ven. Den er tynd og syner ikke under tøjet, og så holder den dig varm. Kjolerne med trompetærmer kan være svære at sætte noget ud over, da ærmerne fylder en del. Derfor er det en rigtig god idé at sætte en tynd bluse eller top indenunder. Så går du heller ikke på kompromis med stilen. Om sommeren er det altid en god idé med et par gode indershorts under kjolen - uanset om du er høj, mellem eller lav. Udover at du føler dig mere påklædt, så sikrer shortsene også, at dine lår ikke gnider sig ubehageligt mod hinanden på en varm sommerdag.

Værd at vide om pasformer

Der kan være lidt forskel på, hvordan de forskellige kjoler passer. Typisk er kjolerne i hør lidt til den lille side, og det kan være, du skal gå en størrelse op. Her skal du især overveje størrelsen i forhold til, om du har stor eller lille barm, samt om du er bred eller smal over skulderpartiet. Det er nemlig disse mål, der udgør den største forskel i størrelserne. Har du en lille barm og er smal over skuldrene, kan du sikkert godt passe din almindelige størrelse. Men en stor barm eller brede skuldre kan godt betyde, at du skal vælge en størrelse større, end du plejer. Bomuldskjolerne er mere almindelige i størrelsen, og der kan du gå efter den størrelse kjole du bruger normalt. Er du en høj pige, synes du nok kjolerne er lidt til den korte side. Det kan afhjælpes ved at gå en størrelse op, så du får lidt mere længde på. Hvis det alligevel ikke er tilstrækkeligt, skal du bruge leggings, cykelshorts eller noget andet under, så du ikke føler, du bliver for bar. Modellerne er skåret, så de har masser af vidde, derfor vil du opleve den største forskel i størrelse henover barmen, skuldre samt i længden.